IMG_7525

Att köpa valp från oss

Finns det något mysigare än en liten valp?
Vi gör allt vi kan för att Ni ska få glädje och kärlek under många härliga år tillsammans!
När vi väl har hamnat här, med en kull valpar, så har vi redan arbetat i några år med att välja ut bästa möjliga tik och hane med potential för avel.
Vi har vårdat och fostrat.
Vi har hälsokontrollerat och fått godkännande på att just denna individen kan tillföra rasen något bra.
Vi har studerat stamtavlor, knytit kontakter och lagt ner mycket tid på att sammarbeta med andra uppfödare.
För att kunna ta fram det bästa möjliga.
Vi hoppas att det också blir så. 

 

Kanske har några blivit besvikna då man inte får stå på kölista eller för att man inte kan ringa och tinga en valp hos oss. 
Men vi vill inte ha det så.
Lika väl som vi tar fram det bästa möjliga till Er Hussar och Mattar,
så lovar vi våra valpar att ta fram de allra bästa  till dem.

Vi vill ha en nära relation med våra blivande valpköpare. Vi vill veta att Ni har rätt förväntningar på rasen och att Ni kan uppfylla våra förväntningar.
Vi vill veta att vi utan oro kan lämna över våra svansbarn i Era händer, att Ni inte enbart låter hunden bli en del av Ert liv utan att Ni har ett genuint intresse i hundens liv. 
Vi träffar alla våra köpare innan man får "tinga" en valp.

Som ägare till en Olde English Bulldogge, så blir man lite av en ambassadör för rasen.
Dessa hundarna väcker mycket uppmärksamhet och frågor, och vi vill att man ska kunna förklara skillnaden på Alternative OEB och Original/ Leavitt OEB. 
Vi kräver lite mer engagemang.
Vi säljer ju genuina hundar till genuina familjer.
Vi vill ha det så.

För att Ni ska få "Rätt" valp med Er hem, så hjälper vi till att matcha vilken av godingarna i kullen som passar just Er. Vi spenderar mycket tid med våra valpar och vi lär känns deras personligheter väl. Vi vet vem som är vem i kullen och vi gör allt för att rätt svansbarn hamnar hos rätt familj. Vi vet att ett par i kullen  kanske behöver få arbeta lite mer, någon blir en utmärkt brukshund, någon är blyg och behöver lite mera stöd i alla utmaningar som bjuds i livet, en annan är lugnet själv och någon är hård som granit. Kanke finns det redan en hund i famijen var personlighet också ska tas i beaktande. Vi är lyhörda och nogranna när det gäller att hjälpa Er vid val av valp. Som Ni kanske förstår så säljer vi inte valp på färg. 
Ju längre man kan vänta att välja ut valp desto bättre är det då deras personligheter blir mer och mer tydliga. Vid 5 veckors ålder så börjar vi kunna se mer av deras små personligheter.

Vid 7 veckors ålder gör vi ett "Valp test".
Det är ett litet men oerhört träffsäkert mentaltest som hjälper den erfarna och den oerfarna hundägaren att få en passande valp.
Det verkar kanske lite pretantiöst... men det har varit ett oerhört starkt hjälpmedel och komplement för oss, våra valpar och våra valpköpare.
Ni får därför med Er  ett litet protokoll som beskriver din hunds egenskaper.
Du får bland annat veta om den är dominant, vek, kontaktsökande, självständig  etc. Använd detta som ett redskap och en vägledning i Ert framtida arbete med Er valp!

Våra valpar är avmaskade,  chipade och veterinärbesiktade.
Valpen har en individuell liv och veterinärvårdsförsäkring i Svedea från 6 veckors ålder. Det gör att din valp har ett utökat försäkringsskydd.
Vi som uppfödare har en Dolda Fel försäkring som gör det enklare för dig som köpare om något oförutsett fel skulle dyka upp på valpen.
Vi har ett omfattande Försäljningsavtal som är likvärdigt  med SKK´s regelverk och som tryggar alla parter under hundens livstid.  
En fin resväska får valpen med sig som  innehåller allt som valpen kan tänkas behöva för att starta upp sitt liv hos sin nya familj. 
Vi är godkända uppfödare i SHK/SOEBK som är den officiella rasklubben för rasen i Skandinavien och Emma har ett fördjupat engagemang där i som Styrelseordförande.

Våra valpar har stamtavla ifrån UKC vilket styrker deras renrasighet. Vår anslutning i SOEBK garanterar att vi avlar på hälsokontrollerade och avelsutvärderade hundar.

Våra hundar lever med oss i familjen, och valparna växer upp och socialiseras med oss.
När dom flyttar hemifrån känner dom bilen, dammsugaren, busiga barn och allt annat som dom kan förväntas möta i sitt nya hem.

Vi lägger mycket tid och arbete på våra valpar vilket gör att man som valpköpare får en väl förberedd valp och vi hjälper Er i hur Ni ska ta över den träningen som vi redan har gjort.
Vi har ett program för hur valparna ska stimuleras, tränas och formas redan från start.
Det betyder att valparna förutom vanlig och ovanlig miljöträning, även tränas genom kontaktövning, inkallning, passivitet m.m
Våra valpar "pott-tränas"  redan från 5 veckors ålder. Dels så har dom en "Potta" i sin valphage, för att lära sig att man gör ifrån sig på ett visst ställe. Man ser tydligt att valparna snabbt förstår att man inte ska göra ifrån sig precis där man står, utan att man uppsöker sin toalett. Detta gör att valpen från tidig ålder redan har det tänket klart. 

Vi ser till att dom har en stimulerande och lagom utmanande miljö och vi individanpassar om det behövs.
Valparna socialiseras med dom övriga hundarna i familjen. Det gör att dom har heirarkikänslan klar och dom nya familjerna har en fin och respektfull valp och ett ledarskap att ta vid. Våra valpar tränas från ca 5 v åler i kontaktövningar, inkallning, höga ljud, avvaktande och annat som lägger grunden till en bra relation med människor och som gör att våra valpfamiljer har en fin träning att ta över.

Våra hundar och valpar får kvalitets foder.  Vi  ger endast våra valpar rå föda i form av färskt kött med blandade ben och torkade djurdelar.
Hundar är gjorda för att tugga, och speciellt Bulldoggar har ett enormt tuggbehov, även som vuxna. 
Valparna lär sig att äta på "riktigt" här. Det betyder att dom får lära sig att jobba med maten. Deras kost är kompletterat med kött, brosk och benknotor som dom lär sig att äta länge på. Precis så som dom är skapta till att göra!

Bra att veta:
Vi vill göra Er uppmärksamma på att en valp ifrån vår uppfödning kostar mellan 27 000-30 000 kr. Vi sätter pris utifrån hur kostsam vår avel för tillfället är. 
Vi är i dagsläget ensamma om att föra denna rasen framåt i Sverige och det finns vldigt få individer. Det gör att vi har stora kostnader för avel då vi får importera semin eller resa utomlands för att para tikarna.
Vi importerar även hundar ifrån hela världen för att kunna hålla avelsbasen så bred som möjligt. Vi selekterar bort hundar som inte håller för avel. Vi avlar inte på hundar som vi inte anser gynna rasen framåt. Det gör att hundar som vi importerat eller sparat från vår egna uppfödning ibland får  finna nya familjer. Alla hundar är inte avelsmaterial men kan vara världens mest fantastiska familjehundar och då är det vårt ansvar att se till att de hundarna får rätt uppgift i livet. Kostsamt, men oerhört viktigt för en hållbar avel.

Vi säljer inga valpar till barnfamiljer med barn under 3 år, om inte det är en mycket erfaren och kunnig familj. Anledningen är att vi vill att man ska ha tid och ork för allt vad en valp innebär och att man har möjligheten att fokusera främst på valpen/unghunden de första åren.

Vi har en holistisk syn på hälsa och väljer så naturlig vård för hundarna som möjligt. Vi använder tex inte kemiska preparat för bekämpning av fästingar, vi har en försiktig syn på hur vi vaccinerar våra hundar och vi väljer homeopatiska läkemedel så långt vi kan.
Det finns två rekommendationer att följa kring grundvaccination. Antingen ger man första sprutan vid 7-8 v ålder eller f.o.m 12 v ålder. Vi väljer att följa rekommendation 2, dvs att valparna får sin första spruta efter 12 veckors ålder. Det innebär att valparna inte är vaccinerade när dom flyttar ifrån oss. Däremot så bär  alla valpar ett fint skydd av antikroppar ifrån tikens mjölk som sitter i tills valparna uppnår minst 12 veckors ålder.

Vår foderfilosofi är att hundarna ska äta en mycket väl sammansatt rå föda. Vi ser gärna att våra valpfamiljer har en liknande syn på dessa grundläggande häslovärden och att våra valpar får växa upp på ett liknande och medvetet sätt. 
Vi hjälper självklart till att utbilda och vägleda våra köpare i allt detta i den grad som man önskar och behöver.

 
Eftersom vi vill veta hur vårt avelsarbete ser ut på riktigt, så vill vi ha livslång kontakt. 
Vi vill se alla våra svansbarn lyckas i livet och att dem gör det i harmoni med sin familj. Vi står stadigt vid Er sida under hela den resan. 
Vårt arbete slutar ju inte när valpen har flyttat, det är ju faktiskt därefter och under resans gång som vi kan se om vi lyckades med allt det där vi berättade om här ovan.

Hunden är en stor del av Ert liv för en kort tid,
men för hunden är Ni hela deras liv.

Vid fortsatt intresse, skicka oss en intresseanmälan via formuläret nedan så återkopplar vi med ett frågeformulär
som berör sådant som vi tycker är viktigt att fundera kring inför ett valpköp, och som vi använder som underlag att samtala kring, vid fortsatt kontakt. 
Det finns inga rätta eller fel svar, utan se det som en hjälp för Er själva och oss.

"With Love"

Emma Stjernberg med familj

 

Här kan du lämna intresseanmälan, ställa frågor om oss, vår ras och vår uppfödning.
Vi besvarar inga frågor gällande alternativa bulldoggar