IMG_7525

En valp från oss... till er!

Finns det något mysigare än en liten valp?
Vi gör allt vi kan för att Ni ska få glädje och kärlek under många härliga år tillsammans!
När vi väl har hamnat här, med en kull valpar, så har vi redan arbetat i några år med att välja ut bästa möjliga tik och hane med potential för avel.
Vi har vårdat och fostrat.
Vi har hälsokontrollerat och fått godkännande på att just denna individen kan tillföra rasen något bra.
Vi har studerat stamtavlor, knytit kontakter och lagt ner mycket tid på att sammarbeta med andra uppfödare.
För att kunna ta fram det bästa möjliga.
Vi hoppas att det också blir så. 
 

Kanske har några blivit besvikna då man inte får stå på kölista eller för att man inte kan ringa och tinga en valp hos oss. 
Men vi vill inte ha det så.
Vi vill ha en relation med våra blivande valpköpare.
Vi vill veta att vi utan oro kan lämna över våra valpar i Era händer.
Lika väl som vi tar fram det bästa möjliga till Er Hussar och Mattar,
så lovar vi våra valpar att ta fram de allra bästa  till dom.
Vi träffar alla våra köpare innan man får "tinga" en valp.
Som ägare till en hund från oss, så blir man lite av en ambassadör för rasen.
Dessa hundarna väcker mycket uppmärksamhet och frågor, och vi vill att man ska kunna förklara skillnaden på Alternative OEB och Original/ Leavitt OEB. 
Vi kräver lite mer engagemang.
Vi säljer ju genuina hundar till genuina familjer.
Vi vill ha det så.

För att Ni ska få "Rätt" valp med Er hem, så hjälper vi till att matcha vilken av godingarna i kullen som passar just Er. Vi spnderar mycket tid med vra valpar och vi lär känns deras personligheter väl. Vi vet vem som är vem i kullen och vi gör allt för att rätt svansbarn hamnar hos rätt familj. Vi vet att ett par i kullen  kanske behöver få arbeta lite mer, någon blir en utmärkt brukshund, någon är blyg och behöver lite mera stöd i alla utmaningar som bjuds i livet, en annan är lugnet själv och någon är hård som granit. Kanke finns det redan en hund i famijen var personlighet också ska tas i beaktande. Vi är lyhörda och nogranna när det gäller att hjälpa Er vid val av valp. Som Ni kanske förstår så säljer vi inte valp på färg. 
Ju längre man kan vänta att välja ut valp desto bättre är det då deras personligheter blir mer och mer tydliga. Vid 5 veckors ålder så börjar vi kunna se mer av deras små personligheter.

Vid 7 veckors ålder gör vi ett "Valp test".
Det är ett litet men oerhört träffsäkert mentaltest som hjälper den erfarna och den oerfarna hundägaren att få en passande valp.
Det verkar kanske lite pretantiöst... men det har varit ett oerhört starkt hjälpmedel och komplement för oss, våra valpar och våra valpköpare.
Ni får därför med Er  ett litet protokoll som beskriver din hunds egenskaper.
Du får bland annat veta om den är dominant, vek, kontaktsökande, självständig  etc. Använd detta som ett redskap och en vägledning i Ert framtida arbete med Er valp!

Våra valpar är avmaskade, vaccinerade, chipade och veterinärbesiktade.
Valpen har en individuell liv och veterinärvårdsförsäkring i Svedea från 6 veckors ålder. Det gör att din valp har ett utökat försäkringsskydd.
Vi som uppfödare har en Dolda Fel försäkring som gör det enklare för dig som köpare om något oförutsett fel skulle dyka upp på valpen.
Vi har ett omfattande Försäljningsavtal som är likvärdigt  med SKK´s regelverk och som tryggar alla parter under hundens livstid.  
En fin resväska får valpen med sig som  innehåller allt som valpen kan tänkas behöva för att starta upp sitt liv hos sin nya familj. 

Våra valpar har stamtavla ifrån UKC vilket styrker deras renrasighet, hälsokontroll samt deras avelsgodkännande.
Våra hundar lever med oss i familjen, och valparna växer upp och socialiseras med oss.
När dom flyttar hemifrån känner dom katten, bilen, dammsugaren, busiga barn och allt annat som dom kan förväntas möta i sitt nya hem.

Våra valpar "pott-tränas"  redan från 5 veckors ålder. Dels så har dom en "Potta" i sin valphage, för att lära sig att man gör ifrån sig på ett visst ställe. Man ser tydligt att valparna snabbt förstår att man inte ska göra ifrån sig precis där man står, utan att man uppsöker sin toalett. Detta gör att valpen från tidig ålder redan har det tänket klart. 

Vi lägger mycket tid och arbete på våra valpar. Vi tränar tidigt bla kontaktövningar och avvaktande.  Vi ser till att dom har en stimulerande och lagom utmanande miljö och vi individanpassar om det behövs.
Valparna socialiseras med dom övriga hundarna i familjen. Det gör att dom har heirarkikänslan klar och dom nya familjerna har en fin och respektfull valp och ett ledarskap att ta vid.
Valparna tränas också för inkallning. Inkallningen är ett av de starkaste "kopplet" du har. När valparna flyttar till sin nya familj, så är dom "invisslade". Det innnebär att du som köpare redan har en bra inkallning via vissling att ta över din träning på. 

Våra hundar och valpar får kvalitets foder. Dom får spannmålsfritt torrfoder som är gjort på riktiga råvaror. Inget köttmjöl eller utblandade produkter. Detta kompletterar vi med rå föda i form av blandade ben och färskfoder.
Hundar är gjorda för att tugga, och speciellt Bulldoggar har ett enormt tuggbehov, även som vuxna. 
Valparna lär sig att äta på "riktigt" här. Det betyder att dom får lära sig att jobba med maten. Deras kost är kompletterat med kött, brosk och benknotor som dom lär sig att äta länge på. Precis så som dom är skapta till att göra!
 
Eftersom vi vill veta hur vårt avelsarbete ser ut på riktigt, så vill vi ha fortsatt kontakt. 
Vi vill veta hur valparna utvecklas och hur dom mår. 
Som uppfödare finns vi med och ger stöd och råd under hela hundens liv.
Vårt arbete slutar ju inte när valpen har flyttat, det är därefter och under resans gång som vi kan se om vi lyckades med allt det där vi berättade om här ovan.
Vi vill hellre vara en familj än en valplverantör!

Hunden är en stor del av Ert liv för en kort tid,
men för hunden är Ni hela deras liv.

"With Love"